Wednesday, December 28, 2011

Sms

As Salam..

Aku x tau gi mana nak menggambarkan perasaan aku. Dah masuk 2 tahun tetap sama. Cuma this year ada la banyk kali keluar. Yang buat aku geram tu x tau nak sms tanya kabor ke? Kalau tegur pun x berjawap. Aku tau la skop tugas dia. Tapi takkan 1 perkataan pun x leh nak reply..itu yang aku menyampah sangat tu. Mujur la aku ni bukan kaki marah melulu. Pendam jer..Beruntung dia, tp tak tau nak menghargai. Aku bukan nak angkat bakul, dah mmg kenyataan sebegitu.

Apa lagi yang aku nak buat. 3 hari ni satu sms pun x de. Apa yg aku antor semua x balas. Entah kenapa saturday hari tu inform aku dia bizi sangt kat Kemaman. Ada aku kisah..bila aku tak pikir ada pulak sms...ish ish ish. Lagipun banyak kena buat observation..hehehe.

Kalau nak mintak tolong cepat jer balas sms. Tak tolong karang ckp macam2. Lagipun ni 1st time dia mintak tolong..Aku nak tengok setakat mana kejujuran dia. Aku tak akan paksa. Aku nak cool jer dulu. We look n see yer!..

New Year is coming..kita tengok kesudahan telenovela ini..Aku hanya mampu berserah kepadaNya.

Oklah..i wan to chao..it's raining.

Daa..

Lunch

As Salam..

Tengahari tadi boss belanja kami berempat di Madam Kuan..aku order prawn mee. Not bad la. Yazleen & Vann ordered Wantan Mee, my boss ordered wantan soup n Yin eat asam laksa. Side orders boss ordered Ikan tenggiri & otak2..wallawey..so full.

Masuk jer keter, mmg rasa mengantuk sangat sebab kenyang. Tapi ok la kan. Selamat le ongkos lunch hari ni..tq boss..hehehe

Waktu ni ujan nak turun. adoi terpaksa la aku meredah ujan nampaknya..huhu

Ok la. Nak chao dulu..nanti kita sembang later yer.

Daa

Tuesday, December 27, 2011

Year End

As Salam..

Hmmm..malasnya nak keje arini..dah 3 hari cuti. Aku biasa ler ujung minggu kemana lagi kalau x ke kedai. Hari Sabtu aku supink kat Carrefour.

Semalam penat sikit sebab kedai ramai customer. So letihnya hari ni. Itu baru ujung minggu jer. Kalau hari2 mau aku pingsan..hehehehe

Ok. la. nak out dulu..teda idea le fulak..

Daa.

Friday, December 23, 2011

Flying Swords of Dragon Gate teaser |JET LI| - A Tsui Hark film



Release Date: 22 December 2011
Language: Mandarin
Subtitle: English / Malay / Chinese
Genre: Action / Martial Arts
Running Time: 2 Hours 3 Minutes
Director: Tsui Hark
Cast: Jet Li, Zhou Xun, Chen Kun, Li Yuchun, Kwai Lun-mei

Synopsis: The bad guys are the eunuchs of the Imperial Court, who have created their own unaccountable secret police, armed with bizarre weapons and utterly ruthless in their quest for power and wealth. The good guys are led by a former general, stripped of his rank by the eunuchs, who set out to shield the innocent, right some wrongs and restore decency to the Imperial Court. And the ugly guys are a gang of cut-throat bandits who have caught scent of a hoard of hidden treasure. Their conflicts come to a head at Dragon Inn, a remote outpost in the desert at the very frontier of the kingdom. But nearby stands Dragon Gate, portal to a lost world under the sands and a vast sandstorm is bearing down on the region. The final battle to the death is fought out amid the traps and feints of a great lost city, and in the whirlwind which turns the desert into a maelstrom of choking sand.

Salam..

Setelah 2 bulan tak ketemu, akhirnya kami set date semalam. Tak kemana pun. Jez release tension nengok citer Jet Li ni. Mula2 nak tgk Mission Impossible tapi lewat sangat. So sampai2 jer terus book tiket n terus masuk panggung citer ni..3D. Patut le mahal tiketnya. Aku tak berapa minat tengok 3D..tp ok la kan..tengok jer..Aku ni jenis tak kisah citer apa pun layan - Siam ke, Melayu ke, English ke, kartun ke. Saje tease 'pokcik' tu citer suatu malam kubur berasap..marah dia..hehehee. Memang dia tak minat nak tengok citer cam tu. Tapi citer ombak rindu sibuk pulak dia menanya..ish ish ish.

Yang paling best sebb time2 cuti sekolah ni jalan pun x jem. So cepat je la nak kesana sini pun. Pokcik tu sampai semalam amik aku pn 1/2 jam je dah sampai subang. Dia mention gak bila aku nak datang putrajaya pulak..hehehe. Aku cakp nanti la aku pandai jalan dulu baru le aku leh jumpa dia kat sana.

Habis movie kami pegi makan kat Restoran beside Shell depan summit. Ntah apa nama restoran dia.Dah berkali2 pegi pun x ingat. Ingat both of us nak pekena sup tulang tapi kedai ni tak de sup le pulak. So terpaksa la order goreng- gorengan le pulak. So aku makan mee goreng n pokcik tu makan nasi goreng ikan masin + telur mata. Aku dah tau serba sedikit feberet dia..hehehe.

Sambil2 makan kami borak2 kosong n tgk youtube. Banyak jugak le dia citer pasal family dia n tunjuk dia punya schedule. Memang memenatkan..tak abis2 dengan miting. Kalau aku pun pengsan..hehehe. Bila aku renung dia, nmpk dah 'ketuaan' pokcik tu..hahaha. Cuma aku tak tau cemana aku nak tanya satu soalan tu? Sebab kadang2 dia tu unpredictable. Konfirm ke dia tu ??? Kadang2 sms aku pun dia tak layan..
Yang aku sendiri tak de jawapan - kenapa aku suka dia??? sape nak jawap tu..hahaha
Samapi hari ni aku teda jawapannya..

Itulah sessi date aku semalam. Lepas ni aku tak tau la bila dia nak jumpa aku. Hopefully dpt jumpa dia masa birthday dia nanti..Insyallah. Aku ada suprise tuk dia..tunggu aje le yer?

Oklah, teman stop sini dulu..wait for the next n3.

Daa..

Monday, December 19, 2011

Saturday - 17/12/2011

As Salam..

Bangun pagi pun dah kul 8.00 am. Siap2 mandi and terus pakai baju. Nak pegi bayar cc. Turun minum sembang2 sikit pun dah kul 9.30 am. Cepat2 aku kuar sebab SS15 tu kan parking susah sikit. Ingatkan leh settle satu tempat. Mesim Cash deposit pulak buat hal..duit x leh nak roll masuk. So aku pun fedup, sebb kat belakang pulak orng dah ramai beratur. So aku keluar balik dan shoot ke wisma consplant.

Aku malas nak singgah kat Subang Parade..Nanti ada je benda aku nak beli. Lagipun the day before (Friday) aku dah beli novel Awak Suka Saya Tak..tak tau le bila leh abis baca pun. Aritu beli 3 novel baru je abis baca satu. Yang lagi dua tu entah. Pas tu cari pulak novel Ombak Rindu. Itupun 1/2 way baca..hehehe. Bagi pinjam kat Eliza suruh baca dulu. Lagipun aku dah tengok movie dia..cuma nak buat perbandingan antara citer wayang dengan novel.

Sampai rumah Nyah Minah datang makan tengahari kat umah. Jumpa la sekejap sebelum aku pegi Sg buluh..ini kan rutin mingguan aku. Nak kuar deting pun pak wenya tak mandang..hehehe.

Nak chao lah..boring nak sambung..nanti2 lah eh!.

Daa

Wednesday, December 14, 2011

Terimakasih kerana Menghargai Diri Ini.

As Salam..

Hari ini aku amat bersyukur. Akhirnya keputusan dia betul2 buat aku lega. Alhamdulillah kerana kami berdua mmg sependapat dalam apa juga. Masing2 paham dengan kedudukan masing2. Itu sebab aku respect dia. Selama aku kenal dia mmg dia amat memahami dan menghargai aku..

Cuma aku x sempat la nak bagi present buat kenangan. Tak pe la. May be next time aku beri.. itupun tengok keadaan cemana? Tapi aku rasa x de doh..hehehe.

Terima kasih di atas segala2nya, perhatiannya, kasih sayangnya. Aku tak regret pun sebab antara kami mmg saling paham memahami.

Semuga ikatan persahabatan dan ukhwah antara kami akan berkekalan sehingga ke hujung nyawa. Insyallah. Doa ku iringkan semuga dirinya akan terus berbahgia di samping keluarga tersayang..amin

Ok..aku chao dulu eh!..

Daa.

Sedihnya..

As Salam,

Last monday nite aku singgah makan di jom bali. Bukan apa nak lepaskan tensi sebab aku tunggu tren dari KL Sentral 2 jam nak balik subang. Itupun tren yang ke-4 baru lolos masuk. Kalau tidak mmg x leh nak squeeze langsung. Koc wanita berebut2, sampai polis pun kata orang lelaki pun x seganas pompuan..kih kih kih.

So, aku order nasi goreng lamb chop. Aku lupa aku ingatkan chicken. Keras giler lambnya. tak berapa sedap pun..last2nya aku makan nasi jer..huhu. Masa aku tgh tunggu order sampai aku received one sms. Tengok2 dari Mr B..miss me so much and kita jumpa esok eh!. My reply pun simple jer : "ok." miss u too much." Masa aku tulis reply ni aku rasa perasaan aku ketat jer. Tak tau nak kata happy ke, apa ke? And then 2nd message in tanya aku rindu sikit ke banyak. Bagi aku kenapa nak tanya. Tak de maknyanya kalau dia tahu pun. Aku dah letih la, bosan pun ada. So aku pun pandang sepi je la message dia..

So,aku pun x la bawak keter pegi ofis semalam. Nak patah2 balik aku malas. Tapi aku x rasa pun aku akan jumpa dia. Cuma dekat nak petang tu jer aku rasa cam berdebar. Aku mmg tak suka kalau ada perasaan mcm tu. Tapi aku nak buat cemana kan. Kalau aku tau tak jadi mmg aku drive semalam. Kali ini aku tak nak percaya lagi.suka hati lah. Lagipun I am not important in yr list..kenapa aku kena kisah kan.

At 5.05pm aku message le tanya jadi ke nak jumpa. Reply dia i baru nak sms, abg kena pegi Kemaman sb ada banjir kat a few kawasan di Kemaman. Aku nak kata apa. Kata sori pun x de. Meleleh jugak le airmata aku. Memang dia selalu cam tu. Tahun ni aku rasa dah a few appt kami dia yang pullout last minit. Tu sb aku tak suka dia janji nak jumpa n last2 mcm ni ler..hampeh. Kalau dia tau amik hati aku lain le cerita. Ini buat mcm tak ada apa2 berlaku jer..aku reply dengan dia :tak pe la. is ok. Keje tu kan penting. Kt jumpa next time. take care. Dia tak balas langsung. Dalam pada marah2 tu aku titipkan satu lagi sms safe journey n miss u so much. Saja nak pujuk hati aku sendiri.. Sakit hati aku ni Tuhan jer yang tahu. Aku berdoa padaMu Ya Allah, kuatkan semangat ku untuk meneruskan segala dugaan ini. I cuma dapat iringi doa agar you sihat selalu..take care.

Aku x nak pisang berbuah dua kali. Lebih baik aku diam dan low profile. Itu tindakan sebaik2nya di samping tu aku boleh bermuhasabah diri..aku ingin mulakan kembali zikrirullah aku. Permudahkanlah segala2nya bagiku Ya Allah..

Letih dah nak tulis n3 ni. Kita sambung lagi..

Daa

Friday, December 9, 2011

Penghujung Tahun

As salam

Cepatnya masa berlalu. Sekarang dah masuk pertengahan Disember. Setakat ni aku tak nampak pun apa2 kejayaan dalam kehidupan aku. Cuma gembira dapat berkumpul dan makan angin dengan geng2 sekolah. Lagi satu hubungan silaturrahim kembali bertaut setelah hampir setahun sengap low profile..hehehe..kesudahannya teman x tau le..follow the flow jer..kalau ada rezeki x kemana kan..mudah2an..amin.

Ekceli aku ingin tingkatkan usaha aku.Aku sentiasa berdoa semuga perniagaan kami berjaya. Semuga segala2nya dipermudahkan dalam apa juga yang kami lakukan. Hindarkan/Jauhkan kami dari sebarang dugaan yang berat. Berikan kami kesihatan yang baik.

Tak tau nak citer apa lagi...me out dulu ler..hehhe

Daa

Thursday, December 8, 2011

Ombak Rindu



As Salam,

Semalam petang aku pegi nonton citer ombak rindu dengan K.Azmah. Kami tengok show kul 9.30 malam. Aku udah le ngantuk dan letih masa tu tapi sebab dia dah janji terpaksa le aku follow jugak.

Pada aku ok la citer dia. Kuar jugak le airmataku. Tapi ramai orang cakap baca buku dia lagi kaw kaw. Aku rasa aku nak beli la satu novel ni. Nak buat perbezaan dari segi filem dan novel.

Tapi aku suka lirik dan lagu adira feat hafiz. Bait2 lagunya mcm menyentuh perasaanku. Nama watak utamanya mengingatkan aku pada seseorang yang selama ini tak pernah nak menghargai diriku. Hayatiler bait2 lagu ini.

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Aku sampai umah dalam pukul 12.10pm.

Daa..

Siapa Aku..

As Salam,

Siapakah aku? Adakah kehadiranku menyusahkan. Adakah kehadiranku menganggu kehidupanmu. Kalau sekiranya benar, beritahu saje kepadaku. Aku tak kisah pun, sekurang2nya aku tau. Tapi aku jugak bukan jenis wanita yang gewdiks..Tolong jangan tipu aku. Selalunya naluri seorang wanita mmg betul. Cuma kali ini aku rasa tekaanku tepat. Aku paham kesibukannya..tp takkan sebutir ayat pun x leh nak reply. Ruangan tu sanggup nak reply.

Since last two (2) weeks everybody is busy termasuk le dia. Tapi yang buat aku menyampah tu sikap dia. Aku dah benci le nak ada perasaan macam ni. Silap aku jugak sebab...???

Kali ini aku betul2 nak menjauhkan diri ler. Kalau terus2an mcm ni aku tak nak biarkan untuk mengharap sesuatu yang mmg tiada kepastian. Suka hatilah. Aku nak buat perhitungan terakhir.

Kenapa susah sangat nak cakap. Kalau tak suka bg tau jer lah. Aku dah bosan la dengar perkataan miss u, rindu..uwekk! nak termuntah dah aku. Aku mmg benar2 bengang dan keliru..rasa nak menjerit jer bila nama dia terpacul dalm ingatanku...benci! benci! benci! yang paling aku geram kenapa aku yang tak boleh nak undur diri dan lupakan diaaa..uwaaaa.

Aku nak tengok progress seterusnya. Nak jual mahal..hehehe..Entah siapa la aku ni ye! Kali ni aku tak akan mengalah. Jika dapat dibuktikan kebenarannya dan kesincererity dia, akan dipertimbangkan. Kalau tidak bye bye le beb!..hehhee. tak kose teman dah. Org hipokrit dan penting diri ni jangan kawan. Tengok le suatu hari nanti siapa yg cari siapa..kita tungguuuuuuuuu..!!!

Oklah malas nak pikior dah. Nak out ler.

Daa

Monday, December 5, 2011

Dairi Hati

As Salam..

Macam biasa dah seminggu dia sengap..aku hantar sms tak de reply. Aku sebenarnya bosan la. Bila hati aku mula terbuka banyak pulak dugaan yang aku terpaksa tempuhi walau aku suka ataupun sebaliknya. Namun aku tetap redha. Cuma aku kurang pasti kenapa begini jadinya. Mungkin ada hikmah yang tersembunyi. Tuhan akan beri kita yang lebih baik dari itu...aminn.

Aku rasa aku kena membuat sedikit perubahan, slowly ler. Nanti takajuit pulak orang tu..hehehe. Biarlah aku simpan dulu perubahannya. We look n see yeah!..:)

Aku sentiasa mendoakan kesejahteraannya..semuga Tuhan mempermudahkan segalanya. Berikan petunjuk dan hidayahnya..amin

Hope You Will be Happy Owez my dear..

Daa..

Vampires Suck Movie



As Salam,

Seperti biasa di hujung minggu memang routine aku di kedai ler. Banyak menghabiskan masa di kedai jer sambil2 tunggu customer datang. Aku sempat le shopping benda2 merapu i.e beg kertas la, itu la, bla bla..kalau ada duit itu ler jadinya..ada je benda nak beli.hehehe

Minggu ni aku tidur di Desa Coalfields. Sempat tolong sikit2 rumah adik aku tu. Minggu ni dia jadi orang bujang sb bini & anak2nya balik kg..hehehe. Ingat nak singgah umah adik yang sorang lagi tu deme tak de la pulak..Entah ke mana menyongkitnya. Tak kisah la beb.

Semalam kami dua beradik sampai kedai almost kul 11. So dengan teda breakfastnya kami keluor ghomah. Sampai kedai, aku tapau roti telur for me n capati for my bro..dalam masa yg sama aku makan mi sup jugak. Ni kira brunch le beb sebab lapor giler..hehehe

Cuaca time ni ok lagi. Customer pun tak de le menyerbu dalam satu masa. In and out, ok ler kan. Tak de le kelam kabut sangat. So petang tu my bro bukak le movies di astro cerita Vampire Sucks. Jalan citernya sejibik citer Twilight series. Tapi nama2 ada yg dia ubah contohnya i.e Edward Cullen => Edward Sullen and Bella => Becca. Tapi memang kelakar giler la citer tu..mengekek2 kami nengok citer tu..hehe

Habis jer movie tu hari pun gelap. Aku terus mintak izin adik aku nak balik Subang. On the way hujan le pulak. Tapi alhamdulillah ler. Cuma kilat je yg buat aku seriau sikit. Sampai umah dalam 6.45 petang.

Daa uols..

Thursday, December 1, 2011

Doa dan ayat ayat syifa



As Salam..

Dengar2kan pengubat hati dengan berzikir. Jadikan kita seorang insan yang lebih menghargai diri, menjadi insan yang baik dan semuga amalan kita semua akan diberkati..aminn

Ya Allah kepadaMu aku bermohon, permudahkan segala urusanku, ampunkan dosa2 keduaa ibubapaku, ampunkan dosa2 ku jua Ya Allah.permudahkanlah perjodohanku, permudahkanlah perniagaan kami, Berilah kami kekayaan, berilah kesejahteraan kepada kedua orangtua, diriku dan seluruh adik beradik dan keluargaku. Sembuhkanlah penyakit kedua orang tuaku dan penyakit ku. Semuga apa yang kami lakukan mendapat keberkatanMu ya Tuhan!..amin

Daa..

Kisah Hati..



As salam,

Apakah akan ada seseorang yang akan menyanyangi aku sepenuh hatinya. Apakah akan ada orang yang sudi menemaniku sehingga ke hujung nyawaku..apakah aku akan terus2an sebegini..Inilah kisah hati..

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini

Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Daa..

Facial & Dinner

As Salam,

Yesterday evening aku pegi buat facial di summit. Rasa cam lama x buat facial. Yang part paling aku tak suka tu time mengorek tu ler..sakit bebenor.

Abis je facial Kelly ajak aku dinner dengan kakaknya. But suprised husband Kelly pun ada sekali. 1st time kami makan together..peramah jugak la hubby dia si Andrew ni. Loyar buruk pun ada jugak..hehehe

Kami dinner di Johnny's steamboat..wallawey, selalunya aku rasa cam jelak je makan seafood tp semalam aku rasa sedap bangat. Lagipun x makan benda lain, ok la kan.hehehe

Balik rumah pulak semalam uncle aku & famili datang bertandang sementara tunggu anaknya balik dari pejabat. Sempat aku skodeng FB sekejap sebelum tidur..Letih bangat rasanya. Bangun pagi pulak terus sakit tekak, badan pun rasa cam x sihat jer..huhuhu.Tengok le cemana nanti. Nak pegi doktor.

Stop sini dulu..

Daa

Tuesday, November 29, 2011

Twilight Saga Breaking Dawn - Part I

Hi Uols,

Last Saturday me and Addya dating kat MBO Subang Parade. Kami pegi nengok citer Twilight Saga. Lagipun dah lama tak jumpa Addya.

So, overall kali ni tak berapa menyengat la filem ni.


Teda mood nak cerita panjang..C uols on next n3.

Daa..

Wedding at Sg Buluh - 27/11/2011

As Salamzz

Minggu baru bermula lagi..terasa benor masa berlalu terlalu pantas. Last weekend ada extra cuti Maal Hijrah, so dapat la lama sikit cutinya kan. Masa ni jugaklah ramai yang nak buat kenduri kawin la, kenduri bersunat ler..hehehe

Last sunday, aku pegi menghadiri kenduri kawin cucu makcik kintan di sg buluh. Meriah jugak la kendurinya. Kami pegi 2 kereta. Mujurlah di rumah pengantin tak ujan, tapi sepanjang perjalanan kami dari Subang Jaya ke Sg Buluh mmg hujan lebat. Sedap jugak hidangan di rumah pengantin tu. Siap tapau kek lagi makcik kintan bekalkan..hehehe

Lepas balik dari kenduri tu aku bergegas pulak ke sg buluh sekali lg sebab nak ke kedai. Masa tu cuaca ok dah. Aku tak tidur pun di rumah adikku sebab depa nak balik kg. So aku gerak balik ke S.Jaya dekat nak maghrib.

Malamnya pulak kakak aku mengajak aku makan kat luar sebab birthday anak bongsunya, tapi aku menolak dengan baik tak dapat nak juin sebba letih. Malam tu mmg aku tak amik apa2 dinner pun. Entah kenapa perut pun sebu tak rasa nak makan. Aku cuma amik sepotong kek buah jer..

Hari Isnin semalam pulak aku masak tomyam dan pegi carefour beli barang. Jumpa Mek Ha & Tini kat Carefour dengan Irfan..

Daa, ai chao dulu..

Friday, November 25, 2011

Pandora Bracelet

As Salam..

This is my latest purchase of bracelet brand name Pandora. So cute kan. Aku ni kalau bab2 membazir mcm ni suka bebenor, tapi pakainya tidak..hehehe..Anyway layanz jer la kan..


Daa..

My Health Supplement

As Salam..

Hari ini aku nak bercerita pasal product yg dinamakan Neibac5 & Protecure100. Me jez started taking this two suppliment. So far i'm very impressed. Banyak perubahan yang ketara. Banyak khasiat dari 2 product ini yang berasaskan buah2an citrus.

Inilah dia product yang aku maksudkan.


Dalam sehari dua ni aku nak order 2nd bacth plus beautisleep..nanti aku updatekan statusnya ok bila aku dah mengambil suppliment beautisleep ni.

Gua out dulu..c uols on next n3..

Daa

New Gadjet..Stamp Watch

As Salam,

Jez nak share wif uols my new gadjet..cantik tak?
The pix as below :-



Layanzz dulu eh!..

Daa.

Monday, November 21, 2011

Collection of Corelle & Pyrex - 20/11/2011

As Salam & Aloha,

Alhamdulillah semalam aku dah pegi ambik barang2 yng aku order dengan anum. Nmpak mcm sikit jer tapi punya la banyak jugak weh. Aku ngoder corelle & Pyrex. Kalau tak buat cam ni mmg tak ngumpui le jawabnya..hehhee. Dah ribu riban aku melabor tuk dapatkan barang2 ni..sori eh lufer pulak nak snap gambor.

Sian anum bila aku smapai rumahnya masih belum abis berkemas lagi. Nak je aku tolong, tapi tak tau nak tolong cemana. Cepat jer dia buat wrapping barng2 aku. Orang dah biasa pindah..cepat jer le..hehehe. Thank you so much anum.

Lepas balik dari umah anum dan menjamah makan tghari di rumah Halim, aku terus ke kedai. Masa ni ujan lebat giler..hehehe. Aku kat kedai sampai kul 6.30 petang aku cabut. Nanti malam2 takut tak nampak..

Nanti kita sembang lagi..

Daa..

Sunway Putra Hotel KL






As Salam..

Aku baru saje menerima pix ni dari Mek Ha. Gambar2 ni masa kami hitea di Sunway Putra Hotel a.k.a Legend Hotel sebelumnya..

So, enjoy the picture..

Daa

Friday, November 18, 2011

Tensi..

As Salam,

Pagi ni badanku rasa suam2 jer. Dari pinggang sehingga ke kaki rasa lenguh. Dah le aku 1st day period hari ni..huhuhu.

Apa yang aku nak luahkan hari ni ialah ketidakseimbangan hormon yang ada dalam diri aku minggu ni. Semalam petanglah kemuncaknya..

Aku ni bukanlah seorang pendendam..tapi aku akan ingat sampai bila2. Jangan ingat dah dapat mentua yang baik amik kesempatan pulak. Yang mak mentua pulak terlalu baik sampai orang pijak kepala. Sampai bila nak jadi hamba abdi orang tolong gosok baju sekolah, baju kerja anak2 buah. Yang ada bini tu apa fungsinya pulak? Orang lain pun mengandung jugak. Takkan satu keje pun x leh nak buat. Apatah lagi masa time belum mengandung pun mmg dah dasar vitamin 'p'.

Memang la dia menantu kesayangan. Anak sorang pun x leh nak jaga. Aku nak tengok menantu no. 2 nanti. Skrg ni yang penting ajar anak tu 'behave' sikit. Ini biarkan je anak tu pukul orang. Dari umur 2 tahun ni lah kita kena tunjuk ajar perkara yang betul dan tegur kalau anak tu buat salah. Ini tidak. Biorkan jer cam tu. Boleh digelakkan lagi pulak tu. Kalau bapak aku tu pantang dia nengok org x menegur anaknya buat jahat. Membebel dia. Lagipun kalau tak ditegur nanti naik lemak. Dia ingat apa yang dia buat tu betul, sebab depa ni mana ada akal lagi nak pikir benda tu baik ke tak baik. Kita le sebagai orang tua kena tegur.Kalau dah habit lagi susah. Sebab ikut peel mak dia le tu asik mukui orang jer. Sekarang ni pun ya amats nakalnya dan dah pandai buat perangai. Mak mentua pulak kalau anak orang nampak jer tak betuinya. Bila cucu sendiri buat elok pulak idak nak menegurnya. Hipokrit betul la. Takkan takut nak tegur cucu tu. Padan le muka cucu kome pun jahat jugak.

Yang paling hipokrit minah jerteh tu ler. Cakap bukan main berabok. Mujur le aku x jadi ngan mat penyu tu. Itu lagi satu bangang/sombong. Mentang2 ler anak dia mak mentua bela. Setakat mana cik tu lalu nak bela cucu2 tu. Jangan nak mengeluh depan aku sudah. Aku mmg tak mampu nak tolong apa2. Lagipun suara aku x berguna pun. Apa yg mampu aku buat ialah lihat, observe. Lebih2 sori. Aku berdoa pada Tuhan agar aku cepat2 leh duduk sendiri. Aku malas dah nak tengok lakunan/drama minah jerteh tu.
Aku setuju kata2 yg shima bagi tau aku..kalau boleh jangan menumpang dengan sedara..mmg jadi kunci kata2 tu.

Aku bermohon kepadaMU Ya Allah,berilah aku petunjukmu, permudahkanlah urusanku untuk berdikari dan keluar dari rumah no. 7 subang jaya. Walau sesuka mana pun aku suka subang jaya, aku harus keluar or move out for my own goods. Enough is enough.

Tentang jodoh, aku berserah pada Tuhan. Kalau ada rezeki aku kawin ler. Kalau tidak aku akan terus menjalani kehidupanku seperti biasa..mudah2an segala2nya di permudahkan..amin

Aku rasa cukup la aku buat coretan ni. Malas nak mengata orng hari2 jumaat ni. Aku jugak yang berdosa.Nanti sambung lagi deh!.

Daa.

Friday, November 11, 2011

11.11.11

As Salam..

Hari yang paling sedih buatku..Firstly appointment ku kensel this afternoon n secondly aku dah meluahkan apa yang sepatutnya. Pasal appointment tu aku dah mcm rasa jer pun. Tak de la ghairah sangat. Syukur alhamdulillah tak jadi..

Sedih yang kedua terlalu peribadi tuk aku titipkan. Biarlah ianya menjadi rahsia aku buat selama2nya. Bagi aku itu adalah keputusanku yang terbaik.

Ok lah, malas nak sambung lagi..tunggu jer la next n3 ya!..

Daa.

Wednesday, November 9, 2011

Hari Raya Aidil Adha - 06/11/2011

As Salam,

Firstly teman nak ucapkan selamat hariraya aidil adha kepada semua umat Islam. Rasanya masih lum terlambat kan..

Tahun ini aku beraya di rumah Ina (adik teman ler..) di Teluk Intan. Lagipun my parents duduk sana 3 minggu sebab org gajinya balik Indon. So aku balik menaiki bas ke Teluk Intan pada hari sabtu 5/11/2011.

Pagi tu aku menunaikan solat sunat aidil adha di masjid depan rumah Ina dengan K.Long (kk sppupu), Nabila & Saliha (anak2 sedaraku). Mak tak larat nak pegi sebab sakit pinggang.

Menu pagi raya punya ler meriah - Laksa penang, mee rebus dan lemang. Sebab abah x makan laksa so extra menu la mee rebus tu. Alhamdulillah abis jugak la. cuma balance kuahnya basi sikit.

Semalam adikku Adhir dtg bertandang. K.Long buat cucur bwg..best tul. Dah lama x makan cucur bawang rasanya. Meriah sebb diselang seli dengan cerita sejarah keturunan Cikgu Md Yusuff.

Sebelum berangkat pulang ke KL, aku pegi bukak akaun di Bank Rakyat.

Itulah aktivitiku di hariraya korban tahun 2011. Mulai saat ini aku harus melakukan pengorbanan yang paling besar dalam hidupku. Aku memohon agar Tuhan memperkuatkan imanku.Aku inginkan kebenaran..

Daa..

Monday, October 31, 2011

Aktiviti Biasa

As Salam,

Mg ni teda cier menarik pn tuk aku menulis. Seperti biasa di hujung minggu memang aku ke kedai le di Saujana Utama. Cuma minggu ni meriah sikit sebab my parents ada. Itupun sunday morning depa nak balik ke Teluk Intan.

Last Friday nite around 9.30pm aku received call dari pokcik tu..bukan main ceria lagi nyembang ngan aku. Aku layan jer la. Nanti dia kata aku ni sombong pulak kan..hehehe. Dia tu kalau angin tak betul berhari2 tak de sms ke message ke. Aku dah x heran lah. Kalau pikir2 sangat nanti aku pulak yang jiwa kacau..

Boringnya, malas le aku nak sambung..

Daa..

Thursday, October 27, 2011

Holiday Trip to Europe

As Salam..

Firstly teman nak ucapkan Selamat Bercuti pada abng angkatku.Hope you will enjoy ur trip to Europe. Jangan lupa ole2 dari Europe..hehehe.

Sori ya In x nampk ym abng semalam. In doakan agar abang selamat pegi dan selamat kembali.

Daa..

Flora Damansara

As Salam,

Semalam aku n family jalan2 Deepavali kat umah my uncle kat Flora Damansara bcoz my auntie masak nasi tomato. So saja la invite all of us makan together kat sana. Aku pun dah lama x pegi rumah my uncle tu.

Before tu pagi aku pegi beli tiket nak balik Teluk Intan raya haji nanti. Senang next time x payah nak pegi KL beli tiket. Itupun kalau aku naik bas transnational ler. Plusliner aku tak pasti le pulak. Lupa nak tanya semalam..hehehe

Kami gerak dari rumah kul 12 lebih. Tak sangka lak kat LDP tu jem..menyampah tul. Dah le aku bawak keter. Seriau sebenornya aku, tapi kalau x bawak tak tau pulak jalan kan. Experience jugak ler..hehehe. Kami pegi 2 keter. Keter depan Chu Ramlah bawak. 2nd car aku le bawak..Yang buat aku tak tahan tu bila follow keter Chu, punyalah slow. Aku ni dalam pada takut2 agresif jugak kalau bawak keter. Tak sabor aku dengan yang slow2 motion ni. Tu kakak aku ckp sakit ponggong naik keter Chu..hehehe. Ntahlah Chu..hehehe. Mujur la balik tu ujan x berapa lebat.Kami sampai kat rumah kul 6.30 petang. Sempat la layan citer Soffiya..

Itulah aktiviti Deepavali aku semalam..

Daa..

Wednesday, October 26, 2011

Sms

As Salam,

Petang semalam seronok betul aku sebab jalan clear. Kalau hari2 cam ni mmg syiok weh!.hehehe. Aku rasa 10 min aku dah sampai umah.

Sampai umah je ari pun ujan. Alhamdulillah. Kakak aku pulak tengok makcik Ton sakit kat umah anaknya d Subang Bestari. So aku sorang je kat umah masa tu. Lgpun nak layan citer Soffiya. Bila time2 ujan ni Astro pun bengong ler. So x de nak concentrate sangat.

Dalam masa yg sama aku sms pokcik tu..and din hope he will reply. but suprisingly he replied my sms saying dia pun windu gaks kat aku..hehehe. alhamdulillah. Aku happy le wah ooi.

Itu je yg aku nak cerita..hehehe. Jumpa d next n3..insyallah.

Daa...

Tuesday, October 25, 2011

Memang dah agak..

As Salam..

Semalam ntah kenapa aku rasa berdebar. Cuba jugak nak melarikan dri memikiorkan tettssss..hehehehe. Tapi datang jugak wah ooi!. ate mana nak buatnya. 5 hari sengap mesti ler terasa rindu ya tak? Udah biasa dah. seblm ni kadang2 2 minggu baru dengor cerita. Lagipun aku control le idak nak beria2 bebenor. Takut sakit lagi weh kalau dah jiwa kacau ni. Tandak aku. susah nak baik woo!..

Semalam masa aku tengah berhenti kat traffic lite di ss15 tiba2 phone aku berbunyi. Bila aku tengok nama dia tertera terus je aku jawap..aku dah agak mesti dia call.. Nak kata excited ntah la. Tak tau nak express cemana perasaan aku semalam bila received call pokcik tu. Katanya dia di Kemaman now and Sunday balik Mesia dari Vietnam..tp aku malas nak cerita banyak.Jez mengiakan. Kalau tengok kat FB dia he oredi bek in KL on Saturday evening..tak kuasa aku nak tanya. Nanti dia kata aku ni bzbody le fulak kan. Biorkan jer. Semenornya dalam masa yg sama aku x berapa dengor biji butir apa yang dia ckp ngan aku semalam..hehehee. Aku dengor katanya nak jumpa lepas dia balik dari Kemaman. Well, i jez say ok and tell him that i miss him. Dia pun jawab miss u so much n take care sayang..

Lepas dapat call pokcik tu aku terima panggilan pulak dari Suhaimi suruh juin farewell Zaharah di Carrefour. Masa tu aku baru je smp kat umah. Ape lagi sarung le tudung balik. Kami lepak kat Subway..aku makan seafood + crab. Kul 8.15 aku dah balik umah..hehehe

Itu la dia debaran aku semalam..rupanya ada orang rindu kat aku..hehehe.

Daa..

Monday, October 24, 2011

Hari ini

As Salam..

Boring la bila tiba hari Senin kan. Dah le blur2 je rasanya..hehehe. Namun rezeki tetap kena cari kan. So sambil2 tu release tensen sikit layan blog..hehehe.

Aku dah x sabar nak mula solat balik..tunggu 'p' aku kering betul2 ni. Aku nak mulakan kembali muhasabah diri aku balik. Mengutip apa yang tertinggal. Yang penting aku ingin ketenangan. Malas nak serabut2kan otak aku ni. Mudah2an Allah permudahkan kehidupanku, ibadahku, rezekiku, jodohku..amin

Aku bermohon agar Tuhan memberikan aku ketenangan, rahmat dan hidayahNya dan kekuatan kepada diriku di dalm menjalani kehidupan seharianku. Aku juga bermohon agar Tuhan meringankan dan menyembuhkan penyakitku, beri kesejahteraan kepada kedua ibubapaku, adik beradikku serta keluarga mereka, kakak2ku sekeluarga dan juga teman2ku dan keseluruhan umat Islam. Aku juga bermohon kepada Allah SWT untuk menyatukan kesemua umat2 Islam agar dihindari dari anasir2 yang ingin meruntuhkan keimanan kita.

Jodoh..sekiranya diperkenankan oleh Allah SWT aku bersyukur. Sekiranya aku tiada berjodoh pun aku tetap bersyukur..Aku bermohon kepadaMu ya Allah supaya merobohkan benteng/penghalang untuk hambamu ini mendapat jodoh. Aku ampunkan mereka2 yang berbuat demikian kepada diriku. Berilah aku ruang/peluang untk mengecap kebahagiaan berkeluarga. Hanya kepadaMu aku berserah Ya Allah. Aku mohon perkenanmu di atas segala2nya. Aminn..

Kenapa la pulak hari ini rasa cam berdebor jer bila nama dia terlintas dalam kotak ingatan aku. Baru je lepas skodeng FB dia..rupanya dah balik ari sabtu bukannya ari ahad mcm dlm sms tu..huhu. Mana satu yang betul ni..uwaaa..tak pe la 'pokcik'. Lagipun siapalah aku kan. Kali ini aku bermohon pada Tuhan jika aku dberi peluang untk bertemu dengannya lagi aku nak tanya dia kesemua kekeliruan yang bersarang dalam kepala otakku. Aku bermohon kepada Tuhan berikan aku kekuatan tuk bertanya soklan2 tersebut. Kita tunggu yer..insyallah!

Rezeki..aku bermohon kepadaMu Ya Allah permudahkanlah rezeki perniagaan kami. Berilah kami peluang mengecap kejayaaan dan kekayaan. Kuatkan semangatku adik2ku untuk meneruskan perniagaan ini. Aku ingin lihat kejayaan mereka dan dapat bagi kedua ibubapaku merasa hasil titik peluh perniaagaan ini..insyallah..amin

Keimanan dan Ketaqwaan..Inilah yang aku idamkan. Aku ingin sekali menjadi seorang hamba yang beriman, bertakwa kepada Allah SWT. Semuga segala2nya akan dipermudahkan..aminn

Semuga di suatu hari impian kami sekeluarga akan tercapai..Aku ingin memberi kesenangan kepada keluargaku. Jauhkan diriku dari perasaan hasad dengki, sakit hati, cemburu dll.

Teman udah x tau nak cerita apa lagi, aku chao dulu..tunggu le next n3.

Daa..

Weekend Aktiviti

As Salam..

Sabtu:-
------
Last saturday my bro amik aku kat umah sb nak balik kg petang tu. Sblum tu aku follow dia gi kenduri di Kuala Kubu.Dah la cuaca panas, kepala aku pulak pening. Selalu tak de le pening tapi semalam mmg pening. Kami sampai di K.Kubu dah kul 3 petang. Kami makan la apa yang ada..Hidangannya nasi jagung, daging blackpepper, acar, gulai dalca n ayam masak merah. Dessernya bubur kacang, buah limau. Nak kata sedap sangat tak de la. Isi perut sebab lapor..hehehe. Masa balik aku mintak duduk belakang sekali sebab nak baring. Syoknya dapat tidur.

Dari K.Kubu kami gerak ke Batu Gajah. Aku apa lagi, bukak tudung tidor le kat belakang. Siap ada toto n bantal lagi..memamng lenalah. Sampai di Batu gajah kami singgah kat TF jap sebab my bro nak beli barang. Masa nilah ujan turun lebat betul. Ada la dekat 20 min tunggu smp ujan sidang sikit sebba tak de payung nak ke kereta. Kalau parking dalam punya la trefic jem..ish ish ish. Sampai umah dah masuk maghrib.hehehe.

Ahad
----

Pagi2 lagi aku dah kena bangun. Adik ipar aku masak nasi goreng, abah pulak beli roti canai.Aku tolong kemas apa yang patut. Kul 8.30 pagi kami dah gerak ke KL dari Batu Gajah sebab nak attend anak kazen aku abg ramli di Jinjang.

Kami sampai rumah pengantin almost kul 12tgh. Sbaik duduk pengantin pun sampai..Mak dan abah makan dengan pengantin..hehehe. Hari ni hidangan ok - nasi ujan panas, ayam masak merah, gulai dalca dan papadom. Dessert buah tembikai dan buah limau. Ok sket le jamuan di K.Kubu semalam tu..hehehe

Dah makan my bro & family nak terus pegi bercuti di Pasir Salak. Mak dan abah pun ikut sekali. Aku naik tren le balik dari Sg Buluh. Udah lama x naik tren, penat le juga rasa..tp alhamdulillah dri KL aku dapat duduk. Kalau tak masak le dalam tren tu..

Hanya itu le aktiviti aku di hujung minggu. Mg ni rutin kembali seperti biasa ke kedai dan kemungkinan teman Nina antor Yah ke LCCT. Nanti aku update N3 terbaru ya..

Daa..

Thursday, October 20, 2011

Sepetang Hi-Tea bersama Mek Ha di Legend Hotel KL (16/10/2011)

As Salam,

Lufer nak update aktiviti last week. Mcam biasa Saturday morning aku pegi buat organic facial di Summit. Aku juga sempat buat karipap tuk Kelly rasa hasil tanganku. Aku tak la berbangga tapi semua kata karipap aku sedap..hahahaha. Nak buat bisness karipap ni tak tau bila nak mula.

I'm impressed bila Kelly memuji kesedapan karipapku..hehehe. Mmg aku nak mulakan homemade bisness ni. Tapi aku masih belum ready betul2 nak memulakan bisness ni. Aku kena buat cost calculation dulu, packing cemana, kepada siapa nak dihantar..etc.

Lepas facial Kelly bawak aku lunch di Thai food di Summit. Kami menikmati hidangan kat situ. Mcm2 makanan Thai ada. Aku makan nasi ayam n Kelly makan tomyam noodles. Lepas lunch aku beransur dan terus menuju ke Sg. Buluh. Memang itu la aktiviti aku saban minggu. Aku terus ke kedai.

The next day Sunday aku bangun awal dan buat sarapan di rumah adikku. Menu pagi tu mee kering goreng. Selepas sarapan aku siap2 tuk balik ke Subang Jaya. Janji dengan Mek Ha kul 12.30 kat komuter subang.

Sampai subang aku terus tukar baju dan mekap ala kadar. Takkan nak biar orang tengok kita selekeh le pulak kan..hehehe. Kami terus menaiki tren ke Putra.

Voucher Hi-tea ni dah lama Mek Ha beli. So masa tak mengizinkan kami tuk pegi. Since this is the last chance we go out together so last Sunday impian kami baru dapat direalisasikan ler. Lepas ni Mek Ha sibuk dengan si kenit Irfan..

Makanannya not bad la. Banyak jugak choice. Gambar2 semua dalam camera mek ha, kena tunggu dia free tuk donload all the pix. Sekrang ni Mek Ha ada kat Miri Sarawak..

Itu la aktiviti aku last week. Minggu ni insyallah balik kg amik my parents to KL dan menghadiri anak sepupu aku kawin di Jinjang le pulak. Tunggu teman update nxt n3 pulak eh!.

Daa.

Release...

As Salam..

HUh!..i'm release finally. Today my good fren is out from the sarang..hehehehe..rasa sakit hati, benci, geram semua hilang..Yang datang bertandang perasaan rindu le pulak..huhuhu. Since yesterday aku rasa minggu ni mcm free je. Tak payah nak sms, tak payah geram, tak payah nak pikir nak sms apa kat pakcik tu..lagipun aku tau dia ke mana.

Mujur le semalam dia pandai amik hati aku. Kalau tidak sah2 aku merajuk tahap gaban le dengan dia. Memang aku hepi da way dia anto sms semalam, very sweet rasanya. Mcm aku ckp semalam ler ekceli aku x rasa pun akan receive any sms from him bcoz da day b4 aku antor sms x nak dia melayan aku..mgkin sebab bizi sangat kut..

Neway thanks my dear.Miss u so much..mmmuuuah!

Daa

Wednesday, October 19, 2011

Benci, Rindu, Sayang...

As Salam,

Kalau ikutkan aku mmg kecik hati sangat2. Tapi hari ini ntah kenapa timbul pulak rasa benci tiba2. Bukan aku sengaja nak benci dia. Aku syg dia semenarnya. Tapi cara dia mmg buat aku benar2 kecewa. Mungkin sebab aku rasa diri aku ni x diendahkan since last week kut,so I feel moody. Tambahan mmg masa tuk 'p'. So..????. N also I dun expect to received any sms from one of this days. But unsangkarable @12.00pm I received an sms saying that someone is flying to Vietnam today and will be bek to KL on Sunday evening. Y do I care. Me jez reply a short message only.

Lantak la, hari ini aku x nak pening2kan fikiran aku ni. Tima kasih jugak la sb bg tau nak berangkat hari ini. Hv a safe journey and selamat balik to KL. Semalam sms tanya dah ok ke demam, buat nohen jer. I mintak maaf la, tak selamanya ai akan memberi, sekali sekala ai nak juga menerima. Pikir2kanlah. Jawapan tu ada pada you.
Jangan perlekehkan aku. Aku punya hati dan perasaan bukan robot atau boneka. mcm lirik kat bawah ni :-

Yang tulus ikhlas ingin sekali sekala dirinya dibalas
walau hanya dengan dakapan di angin lalu
Yang slalu memberi ingin sekali sekala jadi penerima
cukup dengan salam dan manis doa

Tolonglah hargai aku sekurang2nya sebg seorang rakan/teman..yang lain2 tu hanya kau yang mampu.

Daa..

Terima Kasih

As Salam,

Hari ini n3 aku nak citer pasal apa eh!. tak mo citer sedih2. dah boring. Yang pasti mg ni aku memang benci benci benci..malas nak pikior. Lantakkan.

Ntah apa yang istimewaya aku pun x tau.Cuma instinct aku ni berbelah bagi. ADa kala aku percaya ada kala aku berkata2. Ni yang buat teman conpius ni..huhuhu. It is not because I cannot trust but the way make me cannot trust..apa kes ni!

Namun aku pasti, yg satu ni mmg tepat-Perasaan????. I have my own dignity and I tak kan benarkan ia di gunakan dengan sewenang2nya. Kita boleh rasa samada disukai atau sebaliknya. Naluri kita dapat merasainya..betul kan..

Doaku agar aku diberi kekuatan untuk meneruskan kehidupan ini. Diberi kesempatan untuk bertaubat dan menjadi insan yang berguna pada agama, bangsa dn negara tercinta.

Ku petik kata2 ini dari FB seorang hamba Allah yang berbunyi begini :-

-Aku belajar melupakan seseorang yg melupakan aku...
-Aku belajar memaafkan semua orang yg menyakiti aku...
-Aku belajar menjadi yg terbaik buat org yg aku sayangi..
-cuma suatu yg tak bisa aku dapati iaitu dirinya dan hatinya..
-Hanya Tuhan yang Maha Mengetahui Segalanya...aku pasrah!.

Lagi satu petikan yang ingin aku kongsikan :-

-Tegur sy jika sy mulai sombong
-tegur sy jika sy mulai angkuh
-tegur sy jika sy mulai salah kerana sy masih sgt perlu seorang sahabat seperti kamu untuk ditegur/dinasihat bukan hanya hari ini tapi juga untuk esok dan selamanya.

Terima kasih di atas segala2nya..

Daa..

Monday, October 17, 2011

Malas, Rimas dan Macam2..

as salam..

Da dekat seminggu aku x sembang dengan kawan aku di russia tu. Ni tengah mood kureng, vitamin m, rimas dan mcm2 rasa. Sori ler, teman rasa x de benda nak stori pun. Dalam pikiran aku cuma pikir yang tetttsss..biarlah rahsia..hehehe

Lantak la, aku dah malas nak beria2 dah..nanti orang ingat aku ni geds le pulak. Aku tau kenapa aku rasa cam moody jer sebab bulan sabit merah nak keluar..hehehe. Sebenarnya aku x suka ada perasaan cenggini. Merimaskan. Suka hatilah samada nak reply ke, x nak reply ke, nak buat tak tau ke, terpulanglah. Dah x kuasa aku. Biarlah aku low profile n buat tak tau jer minggu ni. Aku mmg tak nak tanya. Cuma aku nak ckp bizi sket ler minggu ni. Lagipun I dun have any rites to say anything. Siapalah daku ini tuk berkata2 kan. Uols dah terlalu dewasa untuk berpikir..Berilah aku ruang tuk muhasabah diri.

Aku benar2 bermohon agar Tuhan melindungi aku dari tersesat ke jalan yang salah. Peliharakanlah imanku. Berilah aku kekuatan tuk terus menempuh kehidupan dengan rasa lebih syukur dan takwa. Ku juga bermohon robohkanlah benteng yg meghalangi kebahagiaanku Ya Allah. Dengan seikhlasnya aku memaafkan di atas perbuatan mereka2 yang tidak bertanggungjawab ke atas diriku. Aku redha dengan ketentuanMu Ya Allah.

Daa..

Thursday, October 13, 2011

Debaranku akhirnya terjawap..Syukur Alhmdulillah

As Salam,

Tandatanya aku debaran aku akhirnya terjawap..terima kasih syg..

Tanpa ku duga akhirnya @ 3.50pm aku terima sms dari pokcik tu kata dia demam dah 4 hari. Patut ler..aku dah tau sangat kalau dia demam mmg dia x layan sms. Antar la berkati2 sms pun..dia buat nohen jer.

Aku reply tanya dah gi jumpa doktor ke and yes he did katanya. Mesti tgh rehat kat umah n tengah mamai2 ler tu. Bukan apa keje x henti2, penat lagi, cuaca yang tak menentu jugak pun. Tapi aku tahu, kali ni mesti dia kena demam ketegur. Apa tidaknya, menegur benda2 yang tak sepatutnya di tegur. Instinct aku terlintas bila dia x reply aku punya sms awal minggu ini.

Apa2 pun semuga syg cepat sembuh. Jangan lufer makan ubat dan rehat secukupnya..mmuaaah.

Daa..

Suka hatilah

As Salam,

Bukan x pernah dia membisu cenggini lama, tp kali ini aku rasa mcm ada sedikit kelainan. Aku juga harus keraskan hati aku. Asik2 aku jer yang beralah, mana leh jadi.

Suka hatilah you..i tgh malas nak bertanya, walaupun aku mmg rindu kat dia. Aku berdoa agar tak de apa2 pun yang berlaku. Next week dia nak ke Hanoi. I doakan you selamat pegi dan selamat balik ya sayang..

Nanti lah bila ai dah ready nak sms i will do it. mungkin petang ni mana tau kan..
tapi terpulang lah nanti samada you nak reply ke tidak. Ai tak nak apa yang i pernah rasa seperti tahun lepas berulang kembali. You dah cukup dewasa untuk berpikir dan tau apa yang you lakukan..

Neway, I doakan yang terbaik untuk you..mmmuaaah

Daa

Wednesday, October 12, 2011

Debaran

As Salam,

Since yesterday perasaan ku seakan2 berdebar. Ingatan ku asik tertancap kepadaNya. Aku kirimkan sms tak nak pulak dia reply. Saturday pun cam tu gaks.Bizi bebenor ke dia. Seingat aku dia bagi tau schedule dia on 19/10 dia akan ke Hanoi n next month (November) he's really bizi with the SEA games..atau now dia sibuk kat Kemaman lagi ke. Mcm2 menerjah kepala otak aku ni.

Last week masa kuar ngan aku tu dia komplen stereng keternya x berapa nak function..aku tau dia susah hati. Aku bg tau dia suruh check on Saturday and I remind him again on Saturday morning. But he never reply.

Semalam x sengaja pulak aku tercall no phne dia. Masa tu tgh check message dalam hp aku and let him know yg aku x sengaja tertekan no dia. Aku mmg tak pernah kacau dia time ofis hours. Cuma masa mula2 dulu jer la aku pernah la sms dia time lunch hour. Tapi dia tetap senyap. Aku mmg rasa cam tak sedap hati jer..Jangan la apa2 jadi kat dia..I really miss him so much.

Apa2 pun aku tetap berdoa akan kesejateraanya. I do not want to jump to any conclusion. I jez wait for his reply. Hope to receive his reply any of this days.

Daa..

Monday, October 10, 2011

Appointment - 7/10/2011

As Salam..

Firstly aku nak ucap salam takziah buat temanku Mala yang baru sahaja kehilangan ayahnda tercinta pada hari sabtu yang lalu. Aku dah war2kan kepada semua teman2 melalui facebook dan sms. Itu tanggungjawab aku sebagai seorang teman dan setiausaha geng2 convent badge '85.

Apa yang aku nak update dalam n3 hari ni date aku pada hari Jumaat lepas. Sepatutnya kami jumpa hari Khamis tapi dia last minit sibuk pulak. So our appointment postpone on Friday - 7/10/2011.

Sebenornya aku idak le harap sangat dapat jumpa dia last Friday, sebab lingkungan tugasnya yang tak menentu. Tawakal jer la kan. At 4.48 me receive sms from him tanya kul bape nak jumpa. Selalunya tak pernah awal dia sms..hehehe. Aku reply kata aku balik kul 6 petang and dia suruh aku tunggu tempat biasa. Dalam kepala ni pikir nak tengok citer apa malam ni..tp sangkaan aku meleset. Kami x tengok wayang. Tak tau dlam masa yang sama perasaan aku berdebar2 pulak nak jumpa dia..kenapa eh!. tapi aku idak le nak layan sangat. Excited tu memang la kan..hehehe.

Aku mmg tak bawak keter setiap kali jumpa dia. Hari tu dia dah sound bila nak bagi dia rasa naik keter aku..aku senyum n jawap..ai malam2 tak berani nak bawak..nanti le next appt..hehehee.

Naik jer keter terus dia ckp kita ke KL ler..maka aku pun guide le dia nak ke KL ikut Federal Highway. Tapi alhamdulillah jalan x jem sangat. May be sebab org dah balik awal nak tengok bajet kut..Cuma nak menyampaikan ke KL tu ler jem sikit tapi bergerak.

Aku tnya KL nak kemana semenarnya. Ktanya nak amik document kat kawan dia kat Parlimen. Sepanjang jalan kami bercerita pasal bajet yg PM dah umumkan.

Masa nak keluar dari bangunan tu, aku tercium bau kemiyan. Tapi aku diam jer. Yang buat aku geram tu Pak Buj boleh tanya aku "you ada bau apa2 tak?". Lama baru aku cakap yer. Lepas tu terus dia kata tempat ni mmg keras, bla bla bla. Nak jer aku sekeh dia tegur benda2 macam tu. Mana tau kut menyembui keluar sapa nak jawap.Eee simpang ler. tapi mamat ni selamba jer.

Dari situ kami terus singgah di PJ menikmati makan malam. Lepas antar aku balik dia ada appointmnet dengan kawannya.

Itu la appt aku dengannya Jumaat lepas. Lagi 2 minggu dia nak ke Hanoi..huhu. pasti aku merinduinya. Next month pulak lagi la dia bizi dengan SEA games..aduss! lagi la jarang dia nak call/sms aku..huhu.Tapi aku memahami sebab itulah tugasnya..

Ok la, teman chao dulu..idea tadak..

Daa..

Tuesday, October 4, 2011

Windu dia..

As Salam..

Rinduku bertandang lagi. Ntah kenapa tiba2 teringat kat dia. Last Friday aku sms dia kat Kemaman. Ingat malas jugak nak sms. Bukan apa takut mengacau le pulak kan. Tambah orang penting cam dia..

Namun aku tak leh nak membohongi diriku. Semalam aku gagahkan juga antar satu short sms padanya 'abg, rinduuunya..mmuaah'. kataku. Aku tak kisah pun samada he wants to reply or not. Tak sampai satu minit aku dapat sms balik dan dia jawap "abang pun sama syg, tp asik sibuk kat kemaman ni handle mangsa ribut."..huhuhu

Tapi tak kisahlah kan as long dia nak reply. Tapi cara dia reply tu rasa cam sweet sangat2. Itulah kami. Katanya dia akan pastikan minggu ni kami dapat ketemu..insyallah.

Aku nak chao dulu..

Daa

Monday, October 3, 2011

Weekend Activity - 1 & 2/10/2011

As Salam..

Pagi2 lagi aku dah bergerak ke Saujana Utama Sg. Buluh. Adik mintak tolong ikut dia pegi serbis keter kat PJ. Berkonvoi le kami 2 beradik. Tujuannya kalau lambat siap boleh le balik dulu n kemudian datang balik amik keter.. Time ni Federal Highway ok gak la. Aku sebenarnya tak pernah bawak jauh2 selain dari pegi sungai buluh..hehehe. Tapi aku slow2 le follow my bro kat depan..

Sampai di Nissan servis centre kami pun tunggu le sampai tengahari. Ingat dah siap, tp ada items yang belum di pasang lagi. So kena tunggu. Perut pun dah agak lapor gak la. Udah dekat pukul 1 tengahri. So adik aku bawak pegi makan kat kedai Khatijah Ibrahim. Aku order mee goreng jawa + air longan and my bro order nasi putih + daging blackpepper + asam pedas ikan tenggiri n air manggo. Not bad jugak la makanan kedai Kathy ni. Masa kami sampai si Khaty pun ado..

Tunggu punya tunggu last2nya keter my bro siap kul 4 lebih..sempat le aku tido sementara nak tunggu keter siap. Balik pulak menempuh jem di Federal Highway especially kat Tol Batu 3 tu..aduss!..bukan apa aku sebenarnya seriau nak bawak jem2 ni. Tapi alhamdulillah sampai dengan selamatnya di rumah adik aku di desa coalfields.

Lepas maghrib kami ke kedai. Tolong le apa yang patut. Dinner tuk malam tu kami makan tomyam campur + kerabu mangga. Supper pulak makan roti telur n roti bom..hahaha. Padahal dah kenyang tu, masih nak mengunyah lagi..Dah le aku selsema n batuk..layan je la makanan2 tu..

Sunday pulak aku bangun kul 10 pagi. Punya la panas cuaca. Bangun terus mandi dan sarapan pagi nasi dagang n air teh. Lepas tu siap2 follow my brother pegi beli barang tuk kedai di NSK Rawang..Balik dari Rawang terus singgah kedai dan lepak kat kedai sampai kul 4 petang. Ramai gak customer siang tu. Aku tolong apa yang patut.

Gerak dari Sg Buluh jam 5.30 petang sbab nak jumpa mek ha amik aku punya Digi Sim card. Sempat pekena rojak n cendol. Sampai umah kul 7 lebih.

Agak penat jugak la aktiviti hujung minggu ni. Tak cukup rehat,but me enjoy..

Daa..

Monday, September 26, 2011

Jamuan/Gedering Raya di Rumah Anum - 24/9/2011

As Salam..

Hari sabtu yang lepas, kami berkumpul di rumah Anum di Damansara Utama. Punya la riuhnya. Itu memang simptom biasa ler bagi geng2 convent 85 ni..hehehe.

Pertamanya aku nak ucapkan ucapan terima kasih di atas kesudian tuan rumahnya Anum di atas jemputan ke kediamannya di Damansara Utama. Alhamdulillah perjumpaan kami ni suksess ler..meriah sungguh..Hidangan yang disajikan walaupun simple tapi sedap especially nasi lemaknya. Yang tak bestnya aku x berapa menikmati makanan pada hari tu sebab tak sihat. Jadi selera pun kureng...huhu




Tengok le antara aksi2 yang sempat dirakam..hehehe. Seperti biasa kepala kantornya Puji le..tanpa dia memang tak meriah..hehehe. Inilah geng2 yg paling best yang mengelilingi kehidupan aku..semuga ikatan ukhwah kita akan berpanjangan sehingga ke akhir hayat..amin

Kita jumpa next n3 pulak ya!..insyallah.

Daa

Demam

As Salam..

Minggu lepas hari yng paling menyakitkan dalam hidupku. Apa taknya aku diserang demam urat. Hanya Tuhan yang tahu betapa sakitnya. Nak tidur pun x boleh. Semua sendi2 menyucuk2 sakitnya. Aku dah terpikir 'nak mati ke aku ni. Ya Allah, aku belum cukup amal ibadatku.." memang menangis ler. Itupun dah pegi klinik tu..

2nd time aku pegi lagi sekali klinik, sebab takut le denggi ke kan..sebab simptom denggi pun kan sakit2 badan..huhuhu..Syukur alhamdulillah bukan..doktor bagi aku ubat yang sama jugak..jenuh jugak le aku takut ubatnya x sesuai pulak kan.

Tapi hari ini syukur alhamdulillah, aku dah beransur pulih. Cuma lenguh2 dan sengal2 tu masih ada sikit2 lagi. Selera makan aku pun hari ni ok sikit. Pagi tadi aku berselera makan roti jala. Syukur sangat2..minggu ni aku tak ke kedai pun. Tak larat aku nak drive..dah make known to my brother tak leh nak datang.

Sekarang ni penyakit pun macam2..penyakit zaman moden. Tambahan dengan keadaan cuaca, persekitaran dsbnya..

Dengan itu kita kenalah jaga kebersihan diri sendiri dan jaga diri kita sendiri.

Daa..

Wednesday, September 14, 2011

It's about time

As Salam..

Lately ni aku berfikir dengan semasak-masaknya dan aku dah amik keputusan. Cuma tunggu masa yang paling sesuai untuk diberitahu. Walau macam mana pun keputusan harus diambil dan tegas untuk melaksanakannya. Nanti lama2 lagi susah. Bukan setakat aku, mereka yang sewaktu denganku juga susah.

Tapi walau cemana pun aku tetap nak ucapkan terima kasih di atas keperihatinan mike. U make me feel honored walaupun sementara. Aku adalah aku dan tak mungkin aku akan membuat pengorbanan sebesar itu. Apa yang tinggal pada aku sekiranya semua kuberikan. Oh tidak!. Terima kasih ya Tuhanku. Aku bersyukur di atas rahmatmu. Aku berterima kasih di atas perlindunganmu. Peliharakanlah imanku.

Sekiranya apa yang ku fikirkan ianya benar, assalammualaikum. Hanya setakat ini.

Wassalam..daa

Monday, September 12, 2011

Colombiana Trailer - 9/9/2011



As Salam,

Ekceli aku tak menyangka aku akan jumpa 'Mr Buj' tu Last Friday. Last minit he called me around 6+ p.m. Aku pulak time tu dah berjanji untuk pegi rumah Faizal. Aku pulak memang dah windu bangat sama dia sebab dah lama x jumpa dia since sebelum puasa disbkan kebiziannya. Sepanjang bulan pose asik outstation jer..huhuhu. Aku tak tergamak tuk menolak untuk berjumpa dengannya, makanya aku terpaksa berkorban tuk tidak ke rumah mu Faizal. Maafkan aku ya teman sebab x dapat juin. Pertemuan aku dengannya lebih bermakna buat aku..harap memahami dan memaafkan aku ya.

Setiap kali jumpa dia mesti nak tengok wayang. Tempat yang paling selesa di Summit ler. Sebelum dinner kami tengok dulu citer apa yang best. Belek punya belek kami pun pilih le citer Colombiana ni. Ok gak la citer dia. Action movie tunjuk anak perempuan revenge tentang kematian familinya. Yang bestnya pakcik tu tidor..hahahaha. Penat sangat la tu. Kalau tidak dia memng minat action pack ni.
Kesian pulak aku nengoknya. Nak tak nak aku layan jer citer ni sorang. Tak berapa ramai sangat pun nengok citer ni.

Masa berlalu pantas sangat. Lepas tengok wayang dia terus antar aku balik rumah. Masa tu dah tepat kul 12 midnite..udah ghope cinderella le pulak..

Semuga kita akan ketemu lagi sayang..miss u so much. mmuah!

Daa

Friday, September 9, 2011

Jumpa Kawan - 8/9/2011

As Salam,

Semalam petang selepas balik kerja aku ke KL menaiki komuter tuk berjumpa seorang teman. Last aku jumpa dia masa bulan May hari tu dia balik bercuti. Hari ini dia akan berangkat semula ke Turkmenistan balik. So aku pun pegi la jumpa dia semalam.

Kami dinner di papa rich di Bukit Bintang. Punya la sesak teruk kat situ. Itu yang aku menyampah nak pegi BB tu. Tapi memang happening pun kat sana. Lepas makan aku lepak jap kat bilik kawan aku tu bersembang. Dalam kul 9.30 aku chao ler sebab nak amik keter kat ofis. Aku tak berani nak drive sampai ke KL lagi..masih di lingkungan limited zone..hahahaha

Petang ni pulak kami akan beraya di rumah Faizal, ex-colleague aku. Entah macam mana keadaan Faizal tu. Hari tu dah masuk spital. Harap2 semuanya ok.

Tunggu ler next n3 aku seterusnya..

Daa

Tuesday, September 6, 2011

Istana Lama di Papan, Pusing

As salam,

Pada hari raya kedua, kami sekeluarga beraya di rumah pakcikku di Pusing Perak. Masa tu dah agak petang gak la kami ke sana. Masa ni semua kami empat beradik berkumpul dengan famili masing2. Cuma aku jer le yang ehem2..tak kisah le beb!..hehhee

Dari pusing kami ke Istana Lama di Papan, depan rumah pakcik Pian. Tapi x masuk pun sebab dah nak senja. Lagipun ada budak kecik si Fatin Amirah. Cuma kami lihat kawasan sekeliling jer.

Istana lama ni memng menjadi satu sejarah. Ramai yang datang buat shooting kat sini. Yang terbaru citer Penunggu Istana. Ini le gambor yang sempat aku snap.


Layan..

Daa

Gedering Raya - Ijan's House (3rd Raya)

As Salam Geng..

Firstly alhamdulillah di atas gedering raya di rumah Ijan yang di adakan pada raya ke-3. Walaupun penyertaan tak ramai, tapi tetap happening. Kita mengalu2kan kehadiran Harvinder dan Nazura (Adi) yang sama2 datang memeriahkan suasana.

Terimakasih x terhingga pada Ijan di atas menu yang amat menyelerakan. Gulai Tempoyak, Ulam kacang botol, pucuk ubi yang dicicah dengan sambal tempoyak, ikan goreng, sambal belacan, sambal tumis udang petai dan kari telur..Wallawei, yummy & marvellous..memng sedap. Rugi sape tak datang..hehhee.Gmbar akan didonloadkan kemudian..

Dalam perjalanan pulang, aku, Mie n Baya sempat singgah menziarahi Reha Tajuddin di Batu Gajah. Sampai rumah dah dekat maghrib..biasa la kalu dah dapat merayap, mcm ni la..Ala, lagipun setahun sekali kan nak berjumpa..hehhee

Rasanya setakat ini report tuk kali ini..insyallah kita akan bertemu di aktiviti2 seterusnya. Aku ingin mengambil kesempatan tuk memohon maaf di atas segala salah silap dan tutur kata yang pernah membuatkan kawan2 terasa, harap dapatlah dimaafkan. Kita kira 0-0 ye!..

Akhir kata SELAMAT HARI RAYA. MAAF ZAHIR DAN BATIN.

Wassalam


Kg Dhobi

As Salam,

Inilah rumah peninggalah arwah datukku yang terletak di kampung dhobi yang dikenali sebagai kampung sultan jugak. Di sinilah abahku dibesarkan. Sudah hampir 7 bulan rumah ini tidak didiami kerana makcik ku yang meninggal dan kakak sepupu pulak tak berani nak duduk sorang kat sini. So abah suruh duduk dengan kami. Cuma seminggu atau dua minggu sekali abah, mak n k long datang bersihkan..

Gambar2 yang sempat di rakamkan ketika petang raya aku berkunjung di sini.









Masa dulu ini lah tempat aku dibesarkan sehingga aku habis sekolah. Banyak kawan2 sekampung yang bermain bersama. Sekarang kampung ni dah lengang.

Layan dulu eh!..nanti sambung lagi

Daa

Rayer..

As Salam..

Kini dah hampir seminggu umat Islam merayakan sambutan hari raya. Terasa pantasnya masa berlalu. Bagi aku raya tahun ni biasa jer tak seperti sebelumnya. Ntahlah tak tau naper suasana mood raya tu kurang sangat. Namun aku tetap hepi sebab dapat balik kg dan berehat..

Juadah raya tahun ni pun ala kadar jer. Cuma sebelum raya kami sempat buat rendang ayam sama2 dengan kakak aku. Meriah sebab mereka sama2 beraya bersama kami di rumahku.

Pada malam raya tu sempat kamu buat sedikit jamuan yang dah hampir 10 tahun tak buat. Abg Chu tolong masakkan mee goreng.

Ini la coretan yg sempat ku coretkan untuk kali ini.

Daa..

Monday, August 22, 2011

Cabutan Bertuah


As Salam..

Lihat gambar di atas..aku menang! yeay!
Tapi itu hanyalah sementara saja? Sebab apa? Sebab dia suruh aku beli barang lain tuk dapatkan hadiah free tu..Bukan main le salesgirl tu promote nak yakinkan aku dengan cik. Aku tau tektik depa tu cuma nak perangkap kita suruh beli barang.

Tak pe la aku tak kisah dan tak terkilan pun. Cuma saje je bagi muka sikit kat depa..hehehehe.

Hati Yang Gembira..

As Salam,

Setelah hampir 2 minggu aku menanti panggilan dan sms darinya akhirnya berhasil. Aku tak menyangka pada petang jumaat hari tu @ 5.32pm mr buj call. Tapi sayangnya di ketika itu aku tak dengar panggilannya..huhuhu. Aku ingatkan mek ha yang miss call. 2nd all Mek Ha aku jawap. Jadi aku tak pedulikan siapa yang miss call aku tu. Sempat aku singgah di bazar ramadhan beli kueh.

Bila tiba kat rumah time aku nak semayang asar, aku tengok balik le siapa gerangan yang missed call aku. Bila nampak namanya terpampang dalm skrin telefon, hati aku sayu sebab tak sempat nak jawap call dia. Menyesal pun ada. Dah le nak dapatkan panggilan dia memang susah. Dia call aku dari pejabatnya. Aku dial balik no pejabat dia tapi x berjawap..aku cuba pulak call handphne dia. Lama baru dia angkat dan cakap.." i call u balik." adus!! Bila setiap hari aku tgk phne tak de pulak nak call ke sms ke, tapi bila aku tak ingat dan buat tak tau ada pulak dia call/sms. Aku tunggu sampai pukul 7 tak juga dia call aku balik. Last2nya aku sms dia kata sori kalau call aku tu kacau dia n bagi tau dia really miss him so much. Aku tahu sure dia x reply punya kan..so aku biarkan jer la. Tiba2 aku dengar ringtone sms aku berbunyi dan aku nampak dia reply sms aku..alhmdulillah. Katanya dia pun rindu sangat aku tp bz..huhuhu..Yang penting aku tau dia ingat aku dan dia sihat. Kadang2 kesian jugak kat dia sebab x de masa nak berehat. Itupun dia kena adjust masa kalau nak keluar ngan aku..tak pe la cik abang sayang, kalau ada rezeki tak kemana..insyallah!. Hepi le aku hari jumaat tu. Berkali2 tengok sms tu. Rasa macam so touching and keikhlasan darinya..hehehehe

On saturday pulak masa aku tengah sibuk melayan kawan2 yang berbuka di kafe aku di Saujana Utama, aku terima lagi smsnya..Hepinya aku. Terus aku reply. Tapi tak cerita banyak. Aku sampai rumah kul 12.40 am. Sempat lepak dengan mek ha kat kedai makan lagi..hehehe. Masa tu aku hantar dia balik umah.

Malam semalam aku pulak anto sms kat dia dalam pukul 9.30 lepas aku semayang isyak. Mcm biasa aku x le harap pun dia nak reply, tp cepat sungguh dapt reply dari dia..syukur alhmdulillah. Aku tanya dia kat mana, katanya dia kat Kemaman. Aku suarakan padanya bila nak keluar berbuka. Katanya nanti dia adjust. Bukan apa, aku nak jumpa dia nak salam dengan dia, nak mintak maaf dengan dia..sebab kalau nak jumpa dia pun mesti selepas raya..lama tu. Masa time raya banyak sangat kena entertain boss pulak jamuan hariraya. Kan aku dah bg tau, dia memang busy sokmo..huhuhu

Walau apa pun, aku tak la berharap sangat dia dapat fulfill time dia tuk buka pose dgn aku. Kalau ada rezeki aku, insyallah. Semuga dipermudahkan segalanya buat kami.

Inilah dia coretan aku buat kali ini..nanti ada idea lagi aku sambung lagi ek!..hehehe

Daa




Buka Puasa Gedering ESLW

As Salam,

Last Saturday we have buka puasa gedering at my kafe Ani Sup Utara at Saujana Utama Sg. Buluh. Happening jugak le walaupun ada beberapa jemputan yang tidak dapat untuk menghadirkan diri.

Below is the report..

Hola geng,

Yeay, happening jugak Get2Gether kita semalam ye! Alhamdulilllah. Sy nak ucapkan ribuan terimakasih yang tak terhingga di atas kehadiran kawan2 semua pada majlis get2Gether semalam.

Saya ingin memohon maaf jika terdapat sebarang kekurangan dan layanan yang tidak memuaskan semasa jamuan kita berlangsung..Harap semuanya kenyang ye semalam.Thanks to K. Azmah yang bawak buah pulasan..dah lama benor teman tak makan buah pulasan ni..hehehe. Juga timakasih pada wife yusri yang buat karipap..yummy dan special thanks buat Kamal & Salinda yang bawak biskut2 raya, memang sedap la Kamal. Kalau nak order leh tak. hehehe, Adik ipar aku n anaknya suka biskut ijau & biskut yg ada kacang tu, tp as for me aku suka semua..hehehhe.

Thanks SP & Yus for the lovely photo..cepatnya dah upload..hehehe
Lagi satu Lai Seang & Zarina Mokhtar send their regards to uols..Maap kan den yo, terlupo nak bagitau..hehehe

Di sini juga sy ingin mengambil kesempatan tuk mengucapkan selamat hari raya & hepi holidays buat kawan2 semua..semuga kita berjumpa di gedering yang seterusnya..insyallah.

Terima kasih semua.. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN

Daa...


Thursday, August 18, 2011

Ke manakah dia...

As salam..

Da hampir 2 minggu dia sengap. Aku punya sms semua dia tak reply. Last aku terima call dia pada 7/8/2011 ari tu..huhuhu.Takkan le loghat benor bizinya smp x de masa seminit pun nak reply.uwaaaa.

Tapi apa yang aku leh buat., sabor jer la. Sakit hati pun ado. Mencik la. Orang yang pentingkan diri dia sendiri mmg susah. Asik kita je kena jaga hati dia..uwaaa (nanes lagi... sampai ati miker..sob sob sob.

Lantak ler yeop ooi, suka hati hati mike ler. Teman udah tak kose. Kalau ada secebis ingatan mike reply ler/call ke. Kalau idak teman dah maleh, cuma teman akan sms mike masa rayer je le nanti. Itupun terpulang le pada mike nak reply ke idak..

Teman tak berharap tapi teman sedih le kalu mike udah tak ingat teman..anyway take care sayangku..

Daa..

Monday, August 15, 2011

Rindu Bertandang Lagi..

As Salam..

Dah hampir 2 minggu tak kedengaran cerita tentang dia..memang bizi giler le tu..apo nak buek..takkan aku nak paksa dia pulak kan. 2 x aku anto sms dia tak reply..huhuhu.Kalau ikutkan rasa hati memang ler geram. Tp bulan2 pose ni aku malas la nak marah2 ke apa ke kan. Malas aku nak merenyih/menggedik., nanti tak pasal2 aku jugak yang kena marah pulak. Biarlah dia nak reply dengan keikhlasan hati dia.

Bukannya apa, cuma perasaan rindu aku tu bertandang. Tak tau aku nak gambarkan cemana kan. Simpan jer la sorang2. Jangan diharap pada sesuatu yang belum pasti. Aku kena banyak istigfar. Kalau ada rezeki tak kan kemana..betul tak?hehehehe

Aku nak out dulu..

Daa..

Thursday, August 11, 2011

Ungkapan Puitis

As Salam..

Hatiku tersentuh bila ku baca statement dibawah ini yg tertera dari fb seorang producer tv3..credit to you cik Intan Suraya..:)

Adakala..kita terlupa
Orang yang romantik itu
Adalah orang yang paling setia cintanya
Dari orang yang romantis giler
Tapi lazimnya crocodile...

Memang dalam maksud ungkapan ini..apa pendapat anda semua? Lu pikir la sendiri..hehehe

Daa..

Ceritaku..

As salam..

Hari ni dah masuk hari ke-11 kita berpuasa. Cepat jer masa berlalu kan. Semalam aku planning nak pegi bazar ramadhan tapi fail jugak nak singgah sebab ujan renyai2. Aku pun menonong jer la balik rumah. Mujur le semalam cik buat cucur bawang. Ada la kueh tuk berbuka puasa semalam..alhmdulillah. Ajak anak buah aku katanya tak mau sebab nak berjimat..lagi sedap. Bagus jugak, at least aku leh le kontrol sket keborosan di bulan ramadhan ni.hehee.

Tahun ni juga aku masih belum berkesempatan tuk menunaikan semayang terawih. Tak tahulah kenapa tahap kemalasan aku melanda..lagipun perut aku tak sedap tahun ni.Yang penting aku perbetulkan semayang 5 wktu aku..Insyallah kalau ok, malam ni aku nak cuba pegi terawih..mudah2an dipermudahkan..

Apa yang aku nak cerita ni pada ahad lepas, aku menerima panggilan dari Mr Buj@ 10.20p.m. Masa tu he's on the way coming back from Kemaman. Jem katanya. Bukan main ceria jer suara dia, siap gurau2 lebih..hepi la aku kan..katanya nak berbuka puasa dengan aku, tapi entah bila. Cuma katanya ujung minggu dia kena ke Kemaman entertain kawasan bossnya. So aku no komen ler dan aku tak de la harap sangat kan sebab kesibukan dia. Jadi aku tak memaksa. Orang lelaki ni tak suka kalau kita paksa2 sangat. Jez be urself..so tak de la kita kecik hati sangat kan.

Aktiviti bulan puasa ni tak de yang menarik sngat pun..cuma kita kena lebihkan amalan kita ke arah kebaikan.

Aku stop sini dulu ler..nanti sambung lagi..

Daa..

Friday, August 5, 2011

Sms

As Salam..

Rabu yang lepas aku terima kiriman sms dari Mr. Buj @7.02pm sebelum waktu berbuka pose. He miz me so much katanya. Itu aje. Entah la Mr Buj tu ikut angin kalau nak reply sms. Tu yang kadang2 buat aku sakit hati tu..huhuhu. As long dia nak sms ok la kan. Aku sekarang ni malas nak sms banyak2. Aku pun ikut jer la rentak dia.

Yang sorang lagi tu nun di Turkmenistan tu rindu jugak tu..Tapi aku x kisah sangat sebab dia selalu berhubung ngan aku. Tapi yang dekat ni yg ikut mood dia nak sms/call aku..huhuhu.

Tak kisahlah beb!..suka hati korang ler..kalau tegur aku jawap, kalau tidak lantak lah. Ada aku kisah..asik aku je yang ingat kat orang..mereka2 itu ada kisahkan aku..
huhuhu..

Namun aku tetap insan yang mulia sentiasa mendoakan kesejahteraan mereka semua..semuga beroleh kesejahteraan dan selamat berbuka puasa abang2 ku syang..^_^

Daa..

Time Rajin

As Salam semua..

Seminggu sebelum pose aku ada sifat terajin sikit. Sempat le masak bawak ke ofis. Last menu yang sempat aku hidangkan ialah sup ayam dan gulai lemak sayur sawi batang putih.




Sebelum tu,the day before aku sempat buat karipap untuk menghilangkan kempunan..hehehe

Ini lah dia hasilnya..

Daa

Monday, August 1, 2011

Salam Ramadhan 2011

As Salam..

Hari ini merupakan hari pertama umat islam menunaikan ibadah puasa untuk tahun 2011. Tapi yang tak menariknya aku tak dapat nak berpuasa untuk 1st day ni..apa lagi 'bendera merah' le wah ooi!..huhuhu. Rasa tak seronoknya. Last year aku gumbira sebab dapat sama2 pegi buat terawih awal2 pose dulu..Namun aku redha.

Tiada apa yg menarik untuk aku ceritakan di sini. Cuma aku tak sangka pulak Mr Buj reply sms aku selamat berpuasa. Aku rasa rugi sebab tak sempat nak jumpa Mr Buj ari Jumaat lalu. Aku pun tak sangka la dia nak jumpa aku. Mana aku nak tau la kan. Bila aku free dia pulak tak free. Takkan aku x leh nak buat rancangan lain pulak semata2 nak tunggu dia. Memang pada dasarnya aku frust la kan. Tapi aku yakin semuanya ada hikmah. Tak tau le pulak kalau bulan pose tahun ni dia teringin nak berbuka dengan aku..Tapi aku tak berharap pun. Cuma aku dah suarakan keigininan aku tu, tp dia tak kata apa2 pung. Biarlah..aku tak akan memaksa. Aku nak dia keluar dengan aku dengan keikhlasan, bukannya paksaan.

Aku berdoa dan bermohon pada Tuhan agar puasaku tahun ni lebih bermakna dan diberkati..aminn. Aku juga bermohon agar Tuhan memberi kesihatan dan kesejahteraan kepada kedua orang tuaku, diriku, adik beradikku, kakakku, teman2ku,tak terkecuali buat abgku tersyang mr buj.

Sekali lagi ucapan Selamat Berpuasa dan Selamat Berbuka buat semua!..

Daa..

Wednesday, July 20, 2011

Birthday - 19/7/2011


As Salam..

Semalam merupakan harijadiku yang ke 4. Banyak la wishes di wall FB semalam and a few sms wish.

Tak ade apa yang menarik pun. Tenghari semalam boss & kawan2 ofis belanja makan di Serai Restoran kat Empire Gallery Subang. Ok gak la makan kat situ..hehehehe. Thanks all.

Balik ofis terima bouquet roses & fererro roche dari Kelly. Petang ni nak gi dinner pulak ngan minah tu..thanks my darling..

Aku receive sms wishing dari Mr Buj pukul 7.00 petang. Dalam hati mmg dah geram. Kata nak jumpa tp aku tau mesti tak de sebab dia bizi..Yang penting dia wish. Tapi aku tak de la excited sangat pun bila terima sms dia tu. Petang semalam mek ha belanja aku makan Mc Donald dengan Azli. Masa dah sampai rumah Mr Buj call aku katanya tak sempat nak kuar..Baru je abis presentation. Aku ckp nxt time jer la.

Dah! Dah..aku nak chao dulu.

Daa..

- Hadiah dari Kelly

Wednesday, July 13, 2011

Badanku sakit-sakait..huhuhu

As Salamzz..

Entah kenapa la 2-3 hari ni badanku sakit2. Mgkin sebab jerebu kut. Since last Sunday aku dah tak sihat. Ingat malas dah nak juin get together di Curve. Tapi sebab kesiankan Addya maka aku pun pegi jugaklah. Aku dijemput oleh adik ku yang comel itu di rumah.

Kami sampai pun dah pukul 6 petang. Jadi tak la lama sangat kat situ. Lagipun jez nak memenuhi undangan teman2 yang lama dah tak jumpa..

Dari situ aku follow adikku itu membuat delivery ke rumah makcik2nya. Ai follow jer. Dah sampai subang ngam2 kul 11 malam. Kami dinner kat subang jer..

Semalam aku rehat satu hari kat rumah..Tapi sekerat hari jer. yang lain2 tu terpaksa melayan si Zikri..hehehee

Ok la ya..i stop dulu..

Daa..

Friday, July 8, 2011

Grand Millenium Hotel - 28/5/2011

As Salam..

2 bulan yang lalu aku pernah bermalam di hotel ini..memang kerlas, 5 star kata ko..hehehe



Tapi nak kata mahal sangat tu tak la jugak. Price dalam 400++ jugak la..kenangan terindah ketika berada di sini..hanya aku yang tahu..hehehe


Daa..

Thursday, July 7, 2011

Apa nak Cerita

As Salam..

The day bfore I received a call from him asking me whether i missed him or not. Of course la I miz him damn so much. Same goes to him..katanya..hehe..Masa tu time 10.48pm. I have sms him earlier but din received any reply from him. Wat a surprise bila dia call aku. Katanya kalau dia tak de program yesterday, dia nak jumpa aku..hehee..apa lagi berbunga le hati teman ni wah ooi..

So, semalam aku ready la apa yang patut..tp aku tak la harap sangat sebab his daily scope of work mmg tak menentu..Dalam fikiran nak pegi tengok citer transformers..Sampai waktu nak balik aku still x dapat any sms from him samada jadi ke tidak..sedih gak la..aku tau mesti dia bizi le tu..

Semalam aku mmg purposely tak bawak keter sebab aku seriau nak bawk keter malam2. Tapi nasib baik gak la sebab aku cepat dapat bas balik umah. Sampai rumah mcm biasa aku mmg makan, sebba nak elak makan selepas kul 8pm. Masa tengah makan ni 'pakcik' tu call before 7.30p.m Udah le aku punya phone sound very soft..tak dengor apa biji butir dia cakap..cuma aku dengar KLIA jer. Aku tak sedap hati, antar satu sms balik pada dia bg tau line very bad. Aku tau dia mesti tak akan reply..Tengah2 makan aku dpt reply dari dia kata dia on the way to KT until 10/7 and on the same day fly to Kota Kinabalu..Uwaa..lama la aku tak dpaat jumpa dia..he was so busy..

So this one week aku rindu bangat sama dia, deh!. Next week I must grabbed him for one (1) day..hopefully he is not tight with his duties..

Insyallah semuga aku akan dpat ketemu dengannya on 19/7...aminnnn

Aku chao dulu deh!..mmmuaaaaah

Daa..

Monday, July 4, 2011

Selamat Pengantin Baru

As salamzz..

Tarikh 2/7/2011 merupakan tarikh perkahwinan buat seorang teman lama. Tak tau la aku samada dia masih ingat lagi ke tidak..atau memang dah tak nak ingat langsung. Aku dah tak heran pun..Aku sedar siapalah diri aku kan untuk diingati. Memang tak de dalam senarai pun dan kewujudan diriku mmg tak nampak. Hanya layak jadi balaci jer kan...huhuhu. Lagipun orang tu dah fofuler..Namun walau apa pun yang pernah kau lakukan pada aku, dengan ikhlas dah aku lupakan dan buang jauh2..lagipun aku dah lama anggap yang kau tak pernah aku kenali. Segala memori dah aku lenyapkan..Puas la hati kau Joyah!..tahniah.

Simpan ajer la dengan apa yang pernah kau tuturkan padaku,nak belanja aku kunun..simpan je la hasrat ko tu..ia cume terucap di bibir tidak pada keikhlasan hatimu. Aku dah tak kisah dan aku dah tak heran. Aku pun tak berhutang apa2 pun dengan ko. So enough is enough. Aku dah tak sudi nak berjumpa dengan kamu lagi. Cuma aku kesal dan terkilan dengan apa yang berlaku. Hanya ucapan Terima kasih teman yg dapat ku tuturkan. Buat Joyah, congratulations!..

By the way you have not to worry my old fren. Kamu tetap menjadi kawanku. Segalanya aku dah maafi dari hujung rambut sampai ke hujung kaki. Biarlah ianya tersimpan kemas dalam sudut hati kecilku. Yang paling penting jagalah amanah yang telah dipertemukan kepada mu..

Akhirkata SELAMAT PENGANTIN BARU..Semuga kekal bahagia sehingga ke akhir hayat..aminn

Daa..

Wednesday, June 22, 2011

LaddaLand - 21/6/2011

As Salam..

Petang semalam aku mcm tak percaya aku received satu pesanan tanya nak jumpa tak malam ni..waduh2 seronok tak terkata. Cepat2 aku katakan ya dan kami jumpa di Amcorp Mall around 7 p.m. Jangan cakap le Federal Highway jem selepas melepasi PJ Hilton tapi bergerak la, so tak de le tensi sangat kan. Risau nanti orang tu tunggu lama pulak. Aku mcm biasa drebar merah putih tu ler yang tolong hantar..hehehe. Dia dah tunggu aku kat depan padang. Tapi kali ini dia tunggu x lama sangat ler.

Turun je dari keter merah putih tu pintu keter VIOS dah sedia terbuka tuk aku..wah! mcm princess le pulak.hehehe. Setiap kali jumpa mesti dia tanya nak ke mana? Paham2 je la time2 cenggitu memang ler jem tambah2 menghala ke KL. Tak sanggup aku. Lagipun hari bekerja malas nak balik lambat. So lastnya pegi summit jugak la. Dia nak tengok wayang. Aku lagi suka sb dekat dengan rumah aku..hehhee

Kami sampai kat summit lebih kurang 7.50 malam. So 1st step kitaorang tengok listing wayang and agrees tuk tengok citer seram. Aku nak tengok KL gangster tapi orang tu tak suka nak tengok citer melayu, so we all pilih ler citer seremm Thai Laddaland. Ni la dia sinopis ceritanya.

Synopsis:
Buying a home is a dream that everyone strives for. Thee is one of millions in Bangkok that cannot afford a home, much less a spacious home on his meager staff salary. One day, a huge job opportunity knocks on his door and Thee accepts a position at a company located in northern Thailand. Without hesitation, Thee decides to leave his old life and move his family to Laddaland in Chiang Mai. Little does he realize that a Burmese maid is brutally murdered at a neighbor's house. Savagely beaten, her mangled body is found stuffed inside the refrigerator. Death is something we all must face soon or later, but in Laddaland it's your dead neighbors is what you must deal with.


Bagi aku ok la citer ni tapi tak la scary sangat cuma dia ada suspen sikit..hehhee. Nak tunggu habis punya la lama benor rasanya. Kami tengok kul 9 pm and ending at 11 pm. Masa ni la perut kami berkeroncong kelaparan. Aku bawak dia makan berhampiran stesen shell nearby summit tu. Around 11.45 aku dah sampai rumah.

Thank you sayang sebab sudi keluar dengan ai..miss you and save driving to Kemaman today..mmmmuaah.

Daa..

Monday, June 20, 2011

Berakhirlah Sudah..

As Salam..

Terlebih dahulu ucapan Selamat Pengantin Baru kepadanya yang akan melangsungkan perkahwinannya pada 2/7/2011. Yang aku geram tu apasal kawin bulan besday aku..huhuhu.

Tapi not to worry la, I redha akan perkahwinan you. I sedar diri ini tak punya apa2 pun untuk duduk sama tinggi dengan awak. Saya mmg dah lama x harap apa2 pun dari awak. Semuanya sy dah halalkan.Kalau tidak smp hari ni hidup aku tak tenang dan tenteram kan kan kan..

Dengar2 pasangannya dari kampung nun di Terengganu jugak, anak kepada seorang datuk dan tinggal di Kuala Lumpur. Seorang bisneswoman, so padan la dengan dia. Lepas ni aku tak nak ada satu jejak pun tentang dia. Aku tak harapkan apa2 jemputan dari nya. Kalau ada pun aku x nak pegi, nak buat apa?

Aku rasa hanya itu yang mampu untuk aku luahkan. Semuga kehidupan anda berbahagia di dunia dan di akhirat. Aku akan hapuskan jejakmu dari kotak ingatanku.

Selamat Tinggal dan Selamat Berbahagia..

Daa.

Wednesday, June 15, 2011

Haruskah!!

As Salam..

Haruskah aku teruskan sedangkan memang sudah jelas dan nyata. Aku tidak mahu hidupku terus dibelenggu oleh rasa bersalah dan rasa berdosa di sepanjang kehidupanku. Cukup2 lah apa yang telah berlaku. Aku bersyukur kerana aku tidak mengingatinya langsung sepanjang 2 minggu ini. Cuma ianya sedikit tergugat apabila semalam dia menghubungiku. Aku memang dah agak pun..tapi aku teda mood sebenarnya nak sembang atau nak tau cerita dia. Bagi aku dah tak de excitedment.

Aku harus mencari jalan bagaimana untuk mengakhirinya tanpa melukakan hatinya. Semua orang buat silap. Sedarlah..dah banyak kejadian ini di alam realiti. Aku tidak mahu menjadi penyebabnya..Lagipun siapalah aku untuk berkata apa2. Lebih baik aku angkat kaki dulu sebelum apa2 terjadi.

Terima kasih di atas segala2nya. Selamat Tinggal.

Daa..

Tuesday, June 14, 2011

Kenapa?

As Salam..

Maleh benor rasanya nak update blog ni..memang kena tunggu time dan mood yang sesuai baru syok nak update...hehehe

Hari ini aku dah duga 'dia'mesti call aku punya, sebab dah 2 minggu dia tak berbuat demikian. Al maklum le baru balik dari melepaskan rindu di kampung halaman. Aku memang sengaja tak on ym aku sebab aku maleh nak bercakp/bersembang dengannya. Mood tadak. Tapi terpaksa juga le 'berbual' sebab dia call aku..huhuhu

Yang sorang lagi ni pulak sibuk memanjang. Aku anto sms last Friday, smp ari ni tak berjawap..mencik tul. Lantak lah. Malas aku nak kesah dah. Sebenornya aku rindu sangt kat dia..hehehe. Nak buat cemana, terima jer la..

Orang yang kita tak expect nak call, dia call. Orang yg kita tunggu tak nak pulak call..adoii!!!

Apa2 pun suka hati lah..

Daa..

Monday, June 13, 2011

Gedering di Putrajaya

Jalan-Jalan Ke Putrajaya
Tarikh : 12/6/2011
Tempat : Maritime Club Putrajaya

As Salam..

Firstly thanks to all frens for our lawatan/gedering di Putrajaya semalam. Memang happening ler walaupun 6 orang jer yang menghadirkan diri..

Perjalanan bermula dari seawal 9.00 pagi aku bergerak dari rumah dan berjumpa Rozana di KTM Subang menuju ke KL Sentral untuk bertemu dengan Ina di sana. Kami bertiga meneruskan perjalanan ke Putrajaya dengan menaiki KLIA Express. Ekceli kume bertiga ni tak pronah naik tren laju ni..jadi peghak le sikit..hehehe. Namun perjalanan kami berjalan dengan lancar, alhmdulillah.

Kami tiba di Putrajaya Sentral dalam pukul 11.20 macam tu ler. Puji menjemput kami dengan kreta Inspira warna putih..hehehe..Masuk je dalam kereta acara pertama gelak dulu..he he he..Lepas tu Puji bawak kami ke Masjid Putrajaya untuk bertemu dengan Baya pulak. Aku ingatkan Baya dah sampai ghopenya kume kena tunggu dia..hehehe

Sepanjang kume berada di Putrajaya ni Pujilah yang menjadi tourist guide..hehehe. Lagipun kan dia duduk di sana. So meronda le kami menikmati keindahan yang ada di Putrajaya. Masa ni Xana lum sampai lagi..Xana sampai masa kume semua dah abih makan..ajenya..he he he.

Puji membawa kume ke Maritime Club untuk bersantai. Kat sini ada swimming pool kat tingkat atas. Tujuannya memang nak berendam.Lagipun ari minggu tak ramai orang sangat. So tempatnya memang cozy dan nyaman..macam2 ada kat sini. Tempat solat pun bersih jer..Boleh le bawak anak2 bersantai kat sini, nyambey2 tu leh le baca novel. Deme yang bawak baju mandi pun last2nya tak jadi mandi..hehehe. Ate penuh le pulak orang kat swimming pool termasuk le Miki anak Puji berendam kat situ.hehehe..Pemandanganya pun memang menarik sebab mengadap tasik yang punya macam2 aktiviti. Kalau nak naik cruise pn leh round dalam ½ jam. Tapi kami cuma gebang jer..

Dari situ Puji bawak kami ke Taman Warisan tuk menikmati cendol/ais kacang. Macam2 herba dan pokok2 buah yang ada kat sini. Ramai juga orang petang semalam sebab nak nengok konsert akhir AF kat Dataran Putrajaya Presint 3. Aku semalam pun tak tengok habih konsert tu..ngantuk benor. Tapi juaranya aku dah tau Hazama..he he he

So geng, ai stop kat sini dulu ler..tak mandang idea..hehehe..Tunggu le Ina/Zana donlod gambor yang lain pulak..

Sebelum mengundur diri teman mewakili kawan2 yang lain ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada husband Baya yang menaja makanan kami semalam. Dan terima kasih juga pada Baya sebab sudi buat cekodok yang sedap buat santapan kami..Rugi kome semua x dapat rasa cekodok Baya..he he he. Agenda seterusnya we are looking forward to Singapore…ate apa lagi jom le kome..tunggu updatenya di FB dan email..

Akhirkata sepuluh jari ku susun jika sekiranya terdapat kesilapan yang tidak disengajakan, harap maaf ya kengkawan..

Ai chao dulu..

Wassalam
~ Intan ~